SAMSUN / ATAKUM - Yenimahalle Şehit Ahmet Özsoy İmam Hatip Ortaokulu

Ock

Samsun İl Müftülüğü İl vaizesi Havva ARSLAN okulumuz kız öğrencilerine yönelik bilgilendirici çalışmalarda bulunmuştur.

Ock

Okulumuzda hem kız hem de erkek öğrencilerimiz için Kuran-ı Kerim okuma odaları oluşturulmuştur. Gerek derslerde gerekse de diledikleri zaman bu alanları rahatça kullanabilmektedirler.

Ara

Belki de adlarından başka bir şey bilmediğimiz sultanlardı onlar. Kılıçlarının sesi daha yüksek duyulsa da kiminin kalemi kılıcından daha keskindi. Onlarda ete kemiğe bürünmüş, hüzne tutunan, sevinci, acıyı tatmış, ağlayan, gülen seven insanlardı. Onlarda sevmiş, aşk acısı çekmişlerdi. Ayrılığı yaşamış, kavuşmanın sevincini bilen duygusal insanlardı. Denilir ki ‘SULTANLARIN SÖZÜ, SÖZLERİN SULTANIDIR.´ Sözlerin beklide en ihtişamlısı Osmanlı Sultanlarının dilinden düşenlerdi. Yüzyıllara hükmeden, dünyayı titreten bu sultanların kimi dizelerini, beyitlerini, gazellerini ve kasidelerini yazarken Avni, Muhibbi, Bahti, Selimi gibi mahlaslara sığındı. Aslında bu perde kulak verenler için sultanların iç dünyasına uzanan kapının habercisi, hatta anahtarıydı.

Ara

Okulumuz 7-B sınıfı öğrencileri, Türkçe Öğretmenleri Zekiye ALBAYRAK yönetiminde "Gençlik" temalı açık oturum düzenlediler.

Ock

Samsun İl Halk Sağlığı Müdürlüğü çalışanlarınca okulumuz öğrencilerine "Sağlıklı Beslenme" temalı seminer verildi.

Ara

Okulumuz 5.sınıf öğrencilerine sağlık çalışanlarınca "Temizlik,Hijyen ve Sağlığımız" konulu seminer verildi.

Ara

Okul Müdürümüz Ömer YASAN, sınıfları ziyaret ederek dersleri dinledi, denetimleri yaparak diğer öğretmenlerle örnek çalışmaları paylaştı.

Kas

Okulumuz 8.sınıf öğrencileri Atakum Anadolu İmam hatip lisesini ziyaret ettiler.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü...

Kas

MEB 2017 Yılı Yönetici ve Öğretmenlerin Hizmetiçi Eğitim Planı incelenerek, öğretmenlerin ilgili alanlarındaki faaliyetlere katılımı teşvik edildi ve gerekli başvurular yapıldı.

Kas

Okulumuz 5.sınıf öğrencilerinin okula uyum süreci ve okula aidiyetlerini ölçmek amacıyla anket düzenlenmiş olup anket sonuçları okul yönetimi ile birlikte değerlendirmeye tabi tutulmuştur.

Okuyan 7 ler Kitap Okuma Etkinliği

Öğrencilerimizin; okuyan, düşünen, yorumlayan, eleştiren, medeniyetimizin kültürel mirasını değerlendiren, kültürümüzün söz ve yazı varlığını geliştiren, zenginleştiren ve yaygınlaştıran; geleceğin kültür elçileri olmak için çaba harcayan, okumayı bir yaşam biçimi hâline getiren, arkadaşlarıyla kültürel zeminde yeni bağlar kuran bireyler olarak yetişmelerini sağlamak ve onların bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal, edebi ve meslekî gelişimlerine çok yönlü katkıda bulunmak.

Kas

Öğrencilerimizin kitaplara rahatlıkla ulaşarak okumaları amacıyla Koridor Kütüphanesi Projemizi hayata geçirdik.

Kas

Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Hüseyin YAĞIZ, DOGM´nin yıl içerisinde yapacağı mesleki yarışmalar hakkıında öğrencileri bilgilendirdi.

Kas

Rehber ve Psikolojik danışman Nevriye NİŞ tarafından okulumuz 5.sınıf öğrencilerinin velilerine yönelik oryantasyon çalışması yapıldı.